​SELAMAT MENYAMBUT HARI MALAYSIA


Sempena Hari Malaysia yang amat bersejarah ini, marilah kita bersama-sama memperkukuhkan perpaduan nasional yang telah terjalin antara Semenanjung, Sabah dan Sarawak selama hampir 53 tahun ini. Mempertahankan kesatuan bumi Malaysia ini merupakan satu tanggungjawab yang perlu dipikul oleh semua warganegara. 
ISMA dengan tegas menolak suara yang menggalakkan perpecahan serta kumpulan ekstremis kenegerian yang melontarkan suara-suara songsang yang menggugat kesatuan negara.
Pada masa yang sama, ISMA berpendirian untuk bersetuju dan mengiktiraf hak yang adil kepada semua negeri di bawah Persekutuan Malaysia, termasuklah dalam aspek pemberian royalti dan pembangunan fizikal. 
ISMA melihat gerakan yang dibawa oleh kelompok-kelompok yang radikal hanya akan merugikan negara dan yang lebih dahsyat hanya akan memberi keuntungan kepada agenda-agenda asing. ISMA dengan tegas menolak gerakan radikal agama yang diperalatkan untuk kepentingan politik dan menambah jurang perpecahan. 
Kita tidak perlu kepada kempen-kempen agresif ke arah merungkai ikatan dan mempersoal semula perjanjian-perjanjian yang telah dipersetujui sejak dahulu lagi. Sesungguhnya, seruan perpecahan ini bercanggah dengan prinsip Islam kerana boleh melemahkan kekuatan persekutuan nasional dan mendedahkan negara kepada ancaman luar.
Ustaz Abdullah Zaik Abd Rahman

Presiden Ikatan Muslimin Malaysia (ISMA)

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: